Kérdése van? Kapcsolat

Gyakran ismételt kérdések

Meddig működik a rendszer?

Korbuly Ádám
Korbuly Ádám
2022.10.27 09:49
Meddig működik a rendszer?

Egy akkumulátor várható élettartama 10 év, de vállalunk rájuk 5 év garanciát, vagy legfeljebb 2000 feltöltési és lemerítési ciklust. Mi egyedülálló módon vissza is vásároljuk az akkumulátorokat akár a 10 éves életciklusuk végén, de igény szerint (pl. valaki elköltözik és leszereli a rendszerét) akár előtte is. Mi ennyire bízunk az általunk szállított technológiában és ennyire fontosnak tartjuk ügyfeleink elégedettségét, hogy biztonságban is érezzék magukat.

Általában a legtöbb inverter várható élettartama is meghaladja a 10 évet, a napelemek pedig 25-30 évvel számolnak már ma is. Azaz legalább 10 évvel számolhatunk nagy biztonsággal a teljes rendszer használatával, ami a mai villanyárak mellett teljes megtérülést jelent a technológiánk alkalmazásával. Mindeközben rendszerünk karbantartásmentes, bár javasoljuk, hogy évente 2-szer történjen meg egy napelem tisztítás, az inverterek és akkumulátorok gyors felülvizsgálata, mert pl. ha azokban aktív hűtés van, a ventillátorok bármikor elpiszkolódhatnak, ami hatással lehet a várható élettartamra.

Bővebben a napelemes rendszerek karbantartási igényéről látogassa meg a “Milyen karbantartási igénye van egy szigetüzemű napelemes rendszernek?” cikkünket.